måndag 14 juni 2010

Lapptäcksteknik

Hej alla goa som kikar in här! Nu är det bara en dag kvar, bågra fjuttiga timmar, sen är jag ledig! SOMMARLOV!

Jag har varit i riktigt pyssel"mode" senaste veckan och jag har skapat som aldrig förr. Som ni märker så har jag inte lika mycket tid på dagarna att gå och shoppa som jag hade förut så det blir inte mycket nyköpta saker som jag visar här på bloggen. På kvällarna när jag har tid över blir det pyssel istället så ni får hålla till godo med mina hemgjorda alster. Hoppas jag har tid att shoppa en del i sommar, det kliar i fingrarna och jag längtar till att få tid att åka på loppisar och mysiga gårdsbutiker!

Den här bordsduken sydde jag ihop i går kväll, den ska antingen ligga ute på bordet på balkongen eller användas som picknickduk. Den är sydd av gamla MONKWELL-tygprover som jag kom över innan de åkte i soporna!


Lapptäcksteknik har blivit en liten fluga här hos mig och det är så kul att försöka få ihop snygga tyger som passar bra med varandra. Här har jag gjort ett bebisfilt med fleece på baksidan som i morgon ska få bli paket och bli kompis med en liten tös på knappt 10 dagar.


Ni som brukar kika in här kanske märker att det är samma tyger som klänningen jag sydde och visade i ett inlägg för drygt en vecka sen!


Sen har det såklart blivit lite trådlöjd också, det här är ett hjärta med värmeljus. Det hänger i fönstret men jag fick tyvärr inte någon fin bild när den hänger där så jag gjorde det lite lättare för mig och hängde den vid en ljus bakgrund istället!


Ha nu en fantastisk vecka och hoppas att solen skiner på er vart ni än är!

KRAM Helena

6 kommentarer:

Mia sa...

Så mycket fint du gjort jag håller också på med lapptäcken men än så länge är de bara i utklippningsstadiet. Du gör så mycket fint trådslöjd både lyktan och trådhållaren är så söta.

Jag har trådhållare i trä uppsatt på väggen som är köpt på slöjddetaljer som rymmer många rullar.

Jag hoppas på sol imorgon så tvätten kan få hänga ute för nu börjar det bli fullt.

Kram Mia

Mimmi Hek sa...

Gillar verkligen färgerna i bebisfilten. Du är så duktig! Den bebisen blir säkert varm och nöjd.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Åh så skönt, när du kommer hem idag har din sommarledighet börjat, hoppas du kan sitta länge på balkongen ikväll och njuta in din semester. Jag jobbar till mitten av juli, men det känns ok. Jättefin duk, den passade fint där ute. Och täcket kommer bli en uppskattad present.
Kram till dig
AnnaMaria

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det låter som du har en toppentid framför dig, tänk att vara ledig så länge. Njuuuut!

Dina senaste alster i lapptäcksteknik är ljuvliga. Bebisfilten ser verkligen somrig ut. Vilken rar present.

Kram,
Regina

Anonym sa...

Tänk att ha lite av Din hantverksblues i ådrorna, Du är suveränt duktig!!

Agneta

Lissboden sa...

Hej Helena!
Visst är det härligt att vi snart är lediga. Jag ska bara en sväng till jobbet imorgon och sedan tar jag sommarlov.
Du är så pysslig och gör så fina saker. Jag sydde också lite lapptäcken när barnen var små. Visst är det mysigt att sitta och pyssla på kvällarna när de lagt sig.
Ha en fin ledig vecka och en trevlig helg!
Kram från Maria