söndag 7 mars 2010

Trådslöjd och Josef Frank

Nu är sportlovet slut och jag har verkligen njutit av att vara tillsammans med min familj hela veckan och myst med min lilla L jättemycket. Han har blivit så stor nu, tog sina första steg för ett litet tag sen och är mycket mer självständig och vet vad han vill. Inte alls den där lilla stillasittande bebisen som han var när jag var hemma. Han har verkligen blivit ett barn och e inte en liten bebis längre! Helt fantastiskt! Just nu sitter han och leker med pappas gamla briotåg.

Sportlovet har vi för övrigt tillbringat i Skåne, hos min mans pappa i underbara Viken! Vi har inte lyft ett finger i onödan utan bara tagit det lugnt!

I går kväll, efter melodifestivalen, fick jag för första gången den här veckan tid för lite pyssel. Det resulterade i ett hjärta och en ängel! Hoppas jag ite tröttar ut er med bilder på mitt trådslöjdspyssel.


I går var vi inne i stan, min man fick presentkort på Svenskt tenn i födelsedagspresent så vi gick in där och kikade, oj så mycket fint dom har och Josef Franks tyger är ju helt fantastiska. Vi köpte oss 6st bordstabletter med detta motiv, först ville jag ha vita men min man insisterade på svart och det blev faktiskt riktigt bra och en fin färgklick i vårt kök!


Nu ska jag och lilla L ta ett bad och sen blir det söndagspromenad! Ha en skön söndag!

Kram Helena

16 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon. Du kanske har varit vaken länge med en liten pigg kille. Fiffigt att du pysslade sent på lördag, och så fint det blev. Hjärtat var så sött med dom små pärlorna. Är jag i Stockholm brukar det bli ett besök på Svenskt tenn, så roligt och titta runt där. Dom tabletterna är jättefina, bra val av maken.
Ha en fin dag
Goa kramen
AnnaMaria

Anna-Lena sa...

Hej Helena!

Låter som om du har haft ett underbart skönt lov. Du tröttnar inte alls ut oss med din fina trådslöjd- alltid lika roligt att få se dina nya fina alster. Tabletterna var verkligen fina. Älskar J, Franks vackra mönster.
Önskar dig en skön avslutning på lovet.

Goa kramar Anna-Lena♥

Lissboden sa...

Vad härligt med lite avkoppling och Skåne är ju så fint. Vad roligt att lilla L tar sig runt på egen hand nu.
Du tröttar inte ut oss med dina fina trädslöjdsarbeten. De kan vi inte få för mycket av och hjärtan gillar alla kvinnor.
Tabletterna är supersnygga och jag gillar Josef Franks tyger jättemycket. Det är klart att vi behöver lite färg nu när det är så vitt och grått ute.
Ha en fin söndag och vecka!
Kram/Maria

Hannis sa...

Vilket skönt lov!
Såna avkopplande veckor behövs.

Jag tycker du är så duktig på trådslöjd!
Du måste ha ett tålamod som är större än störst=))

Kram Hannis

Crinoline sa...

Hei,Helena.Høres ut som en deilig og avslappende vinterferie.Superflink er du,hjertet er nydelig.Spisebrikkene er flotte.Fortsatt god søndag.Klem

Anns Gröna sa...

Tycker om att titta på dina fina trådarbeten! De är så fina!
Ha en skön vecka!
Kram
Ann

Lauras gård sa...

Men så söta trådarbeten du gör! Blir sugen på att börja på luffarslöjdskurs då jag ser dem. Det är ju himla kul att arbeta med tråd. Jag har aldrig varit på Svenskt Tenn med skulle gärna göra ett besök där. Kan tänka mig att det finns mycket fint. Kram Stina

becca sa...

Hejsan, oj vad många inlägg jag hade missat hos dig, konstigt jag tror säkert att du ligge på min blogglista, det måste ha blivigt något fel.
Härligt med sportlov, ja tänk vad tiden går fort när man har små barn, det händer något nytt hela tiden.
Kul att du vill vara med i min lila utlottning, ha det bra,
Kram Rebecca.

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Hej!

Härligt med lite slappardagar, det kan alla behöva!

Stiliga tabletter, visst är det bra med presentkort...lyxigt att bara kunna gå runt å plocka!

Och så till Ankan! Hoppas att hon är riktigt bra skådis, annars vete tusan :-)

Ha en bra dag!
//L

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilket skönt sportlov ni har haft! Tänk vilken skillnad det blir när barnen blir "två-benta", så självständiga och stora på en gång. Dina trådslöjdsarbeten är så fina.
Jag gillar verkligen Josef Franks textilier, även om de inte riktigt passar här hemma. Jag har sett en gammal Emmafåtölj omklädd i ett färgsprakande tyg med vit botten från JF, det var riktigt läckert.
Kram,
Regina

Huset vid ån sa...

Hej Helena! Åh, Josef Franks design är ju såå fin! Älskar det där klassiska tulpanmönstret du visar....Det tror jag aldrig man tröttnar på! Ha en bra dag! Kram Therese

Helenas Hem -Om livet på landet sa...

Det låter som ett mysigt och skönt lov! :) Vi har sportlov denna vecka.

Visst är det roligt när de går från bebis till barn, det händer ju SÅ mycket på bara en månad.

Jättefina trådarbeten.
KRAM

Lotta-livets väv sa...

Ja, Josef Frank fortsätter att förtjusa oss....Tabletterna är riktigt vårlika och härliga.
Din nya bulliga ängel var bedårande. Vad du kan! Hur känns Viken så här års.....på nåt vis känns det som en riktig sommarort. Besökte den på sensommaren och då kändes det som om man sagt "adjö", mycket var stängt.
Visst är det helt otroligt vad det händer mycket med ett barn på kort tid....från att ha varit ett persomligt kolli till att bli mer och mer människa. Den lilla sträcker armarna mot mig och strålar som en sol.....gissa om mormorshjärtat nästan brister!
Kram, kram
/Lotta
ps. Kul att du vill vara med i utlottningen hos mig!

Vita små hjärtan sa...

Hej Helena!
Du är så duktig och gör så fint!!!
Kram Agnetha

Smultronlycka sa...

Hej!!
Så fina saker du gjort!!
Ängeln är jättesöt!
hoppas allt är bra med dig!
kram Anna

Huset vid ån sa...

Kikar in o önskar dig en skön helg med solsken o tadropp! Vårkramar till dig! Therese