lördag 13 mars 2010

Stockrosor!Nu är det dags att så mina stockrosfrön som jag fick av min körskollärare i höstas, har aldrig sått stockrosor förut så tips från er med gröna fingrar mottages tacksamt! Det är sååå vackert med stockrosor, här är en bild från i somras när vi var på österlen, hoppas mina stockrosor blir lika fina!

I dag skiner solen och det är två plusgrader, det är t.o.m så att man ser folk sitta i lä på sina balkonger och sola lite. Det känns verkligen som att våren är på väg på riktigt nu och det känns sååå skönt!

Här om kvällen satt jag och gjorde lite påskpyssel, det blev bl.a ett påskägg att hänga i påskriset!Ikväll är det melodifestivalen, jag tycker att det är många bra bidrag i år och vet inte vem min favorit är, Anna kanske, eller Darin. Vem är er favorit?

Kram Helena

12 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Dom kan vara lite svårflörtade stockrosor. Jag provade och så, det hände inget. Sen fick jag småplantor av samma kompis, blir ju små plantor som smiter i rabatten. Då tog dom sig rejält, blommar inte första året. Men så vackra när dom sen gör det. Jag har aprikos och jättemörkröda. Lycka till
Kramar
AnnaMaria
Ps, jag sådde direkt ute, gissar att du ska förså inne. Det blir nog mycket bättre

Hannis sa...

Här har det skottats balkong i dag=))
1 ½ meter snö...
Men nu kan man sitta där och sola!

Vilken fint påskpyssel du gjort!

Lycka till med dina stockrosor, har inte en aning om hur man sköter dom men jag är helt övertygad om att du kommer att få en massa tips från duktiga bloggare.

Kram Hannis

Vita rosor och förgätmigej sa...

Förra året försådde jag stockrosor inne och det var väldigt många som tog sig. Jag bredsådde dem i en fruktlåda i plast... du vet en sån som vindruvorna brukar ligga i. I den hade jag såjord. Det blir som ett minidrivhus som håller fukten bra så det gror snabbt som bara den... Sen, när de blir nog stora att hantera planterar jag om dem i små krukor med plantjord. De måste stå ljust och gärna lite svalare.
Lycka till och fråga gärna om du undrar något så ska jag försöka svara.
Kram/ Anna

Nattmia sa...

Stockrosor är vackra..

Vilket sött ägg.. Blir snyggt i påskriset..

Kram Mia

Mamma C sa...

Det där ägget blir fint i påskriset.
Kram Mamma C

Marie sa...

Vilket underbart påskägg, helt i min smak. Och idag när solen sken så kunde jag sitta ute på min altan och känna solens strålar värma, då blir man glad. Kram

Vitt hus med svarta knutar sa...

Stockrosor har jag haft tidigare. Köpte en påse med frön, fick till några plantor och de blommade faktiskt...med vita blommor,hur mycket såg man dem mot mitt vita hus. Det vackraste jag sett var i Danmark. På ett ställe efter kusten fanns små korsvirkeshus med vasstak och där växte stockrosorna ända upp till takfoten.
Ägget du har gjort är jättefint.
Kram,
Regina

Ellinor sa...

Vad roligt att du tittade in hos mig och att du tyckte om spjälskyddet! Tack! Jag har använt en tjockare vadd, typ 2 cm. Skönt för lillen när han sparkar!
Jag har planterat stockrosor en gång i plantor men det var tydligen en delikatess för små kaniner för t o m rötterna blev uppätna och det var bara små hål kvar... Lycka till med dina!
Kram
Ellinor

Helenas Hem -Om livet på landet sa...

Stockrosor har jag tyvärr ingen erfarenhet av. Men....vad vackra de är!!!
Lycka till med sådden.
KRAM

Lissboden sa...

Vilken vacker bild på stockrosorna. Det är en av mina absoluta favoritblommore. Jag brukar gå omkring och drömma när jag är på Österlen eller i Arild och andra delar av Skåne. De är så vackra och jag fick frön förra året av en kvinna men de blev inte mycket av dem tyvärr.
Jag tror på att förså dem inomhus först.
Nu blev jag riktigt inspirerad att prova igår igen.
Visst har det varit underbart väder idag. Det kändes riktigt vårigt för en gångs skull.
Vilket vackert ägg du gjort.
Ha en bra vecka!
Kram/Maria

Skimrande kristaller sa...

Så fina stockrosor! När jag planterade såna ett år så kom dom upp först året därpå, lite förvånad blev jag, för det hade jag ingen aning om. Sånt fint påskpyssel du har gjort! Ha en bra start på den nya veckan! Kram Lenita

Romantiska Hem sa...

Åh så ljuva bilder!