torsdag 17 juni 2010

Boktips och ny tunika

Jag är fast, helt fast....i denna ljuvliga, underbara, märkliga bok...

Äntligen har jag köpt mig en bok och börjat läsa, det var länge sedan nu men när det gäller böcker är jag en riktig periodare och till sommaren brukar jag alltid bli sugen på att läsa. Tidigare har jag läst mycket "chich lit", som bl.a Martina Haag, Jenny Leeb och Marian Keyes.

När jag stod inne på Pocketshoppen och såg den här boken blev jag nyfiken direkt och var bara tvungen att köpa den, trots att jag aldrig har varit det minsta intresserad av att läsa en äventyrsroman tidigare. Nu är jag som sagt var fast, den är sååå bra, helt vriden och otroligt märklig men skriven på ett så talande sätt och jag vill inte lägga den ifrån mig....

....Förutom när jag syr, det går föra allt annat på kvällen när Lilla L har kommit i säng. På kvällarna är jag bänkad framför symaskinen med Tvn i bakrunden där fotbolls VM går för fullt! I går kväll sydde jag den här tunikan.

Tunikan hade jag på mig idag när vi var hemma hos lilla Ls gammel-morfar (min mans morfar), som för övrigt är en helt fantastisk kock och skämmer bort oss med underbart god mat!

I morgon får vi fikabesök av några vänner så på förmiddagen ska jag baka. På kvällen ska min man och hans kompis ha spelkväll så då flyr jag och lilla L hem till mormor och morfar, där blir vi kvar över natten. På lördag ska vi nog kika lite på bröllopet på Tv.

I kväll tänkte jag ägna mig lite åt att kika runt hos er alla inspirerande bloggare så symaskinen får snällt vänta till en annan dag.

15 kommentarer:

Mimmi Hek sa...

Vad duktig du är vid symaskinen!
Syr du på fri hand eller följer du mönster?

Jenny sa...

Hej Helena!
Viklen söt tunika, vad duktig du är på att sy!

Blev nyfiken på den där boken, tack för tipset:)

Ha en trevlig helg!

Kram Jenny

Lissboden sa...

Tack för boktipset! Jag tycker precis som du att sommartid är tid för läsning och det är härligt att få drömma sig bort för ett tag.
Tunikan blev superfin på en snygg tjej som dig!
Ha en fin helg!
Kram från Maria

Photo by Maria sa...

Wow vilken snygg tunika du har sytt.. När barnen var små sydde jag en hel del till dem men nu är det längesedan.. Man blir lite sugen..

Boken skall jag kolla efter nästa gån det är dags för att inhandla ngt nytt att läsa.. Tack för tipset..

Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon.
Boktips mottages tacksamt, brukar ha med en liten hög upp till sjön. Sen beror det på vädret om jag läser. Jättefin tunika, lila var jättefint.
Trevlig helg
Kramar
AnnaMaria

lantliv i bagarstugan sa...

Vilken vacker tunika!!
JAg vill börja sy jag med.....men man ska ju ha mönster å tyg hahahahaha å inpirationen:-/
Tack för att du kikade in på min blogg!!

Kram Kram
Veronica

Hannis sa...

Men vad du är duktig på sy också!!

Bra med boktipset!
Jag har en hel hög jag tänker avverka under semestern=))
Skönt att läsa.

Kram Hannis

Unknown sa...

Vilken vacker tunika du sytt, skönt att ha något att göra så man slipper fotbollen. ;-)

Boken låter spännande, faktum är att jag är utan bok för tillfället och löser sudoku när jag ska sova i stället. Men nu är det sommar och det kräver sin läsning i hammocken. =)

Ha nu en underbar helg!

Kraaaaaaaam,
Maria

Åsa sa...

Tack för titten hos mej. Härlig tunika du sytt och så fin färg. Önskar jag hade tid och lust att sy kläder men tror jag blivit less efter 17 år i klädbutik, tidigare sydde jag mycket kläder.

Ja böcker läste jag hela tiden när jag var yngre men sen barnen kom finns det inte tid. Men det skulle vara mysigt att lägga sig i solen och läsa. Imorgon blir det nog fika och bröllop här med.

Kram och trevlig helg.
Åsa

becca sa...

Hej Tjejen,
Så duktig du är på att sy, den tunika blev jätte snygg.

Ha en bra helg, kram Rebecca.

Mia sa...

Hej Helena.

Men tack snälla för din jättegeulliga kommentar. Vad roligt att du tittade in hos mig, var genast tvungen att kolla in din blogg som var jättemysig. Jag har relativt nyligen börjat blogga, fungerar som lite avkoppling och kraftåterhämtning från småbarnslivet och allt annat. Försöker hämta lite inspiration här och där då det var total torka på egna ideér från början, men tror jag börjar hitta vad jag vill med bloggen nu. Vad duktig du är att sy, önskar jag hade tålamod till det. När jag syr....raksöm...som typ är det jag kan är det gasen i botten sen går det som det går :0) Hit ska jag titta in igen. En liten fråga...Hur får du in texten i nedre hö hörnet på dina bilder?

Kram Mia

Anna-Lena sa...

Halloj Helena!

Du är så duktig på att sy. Tunikan blev superfin!

Tack för boktipset. Kanske blir det lite tid för läsning ute på båten i sommar.

Vi "ses" på bröllopet!

Kram Anna-Lena♥

Lilla huset på prärien sa...

Hej Helena!

Gud så duktig du är som syr dina egna kläder. Jag önskar verkligen att jag kunde det! Det är så himla mycket man vill... hinner inte allt juh :)

Kram Jenny

Mia sa...

Hej.
Tack för instruktionerna! Ja det programmet använder jag dagligen men har inte riktigt fattat allt man kan göra där än. Men nu ska jag försöka.

Kram Mia

Vikkan sa...

En riktigt kreativ och mysig blogg du har. Tack för ditt besök inne hos mig och för att du deltager i min lilla tävling om smycken!

Jag lär titta in igen!

Mvh Vikkan