torsdag 13 maj 2010

Balkongen

Mysan njuter av att kunna vara ute längre stunder på balkongen igen, hon fullkomligt älskar att springa omkring på balkongen eller ligga och njuta på en stolsdyna i solen.


Förra året planterade vi murgröna ute och den tog sig och blev så fin, nu har den stått inne över vintern och faktiskt överlevt det också! Här om dagen åkte den ut på balkongen igen, hoppas den håller sig lika fin den här sommaren. Vi grämer oss lite här hemma för förra året planterade vi 3st murgrönor men när det blev kallt ute så tog vi bara in en, de andra slängde vi för vi inte ansåg oss att ha plats för fler inne hos oss... Det var dumt, nog hade vi på något sätt kunnat tränga in två till, men, men, lätt att vara efterklok.


Här står våra krukor som väntar på att få sällskap av växter, få se om det blir i helgen. Krukorna står i en gammal trälåda som jag fick av min väninna då hon rensade ur i sin farfars hus, den här ska jag nog plantera örter i. Men jag tänker vänta tills det blir lite varmare, det är igen idé att jag försöker så från frön för mina fingrar än så lite gröna de kan bli. Jag har en till likadan trälåda, vet inte riktigt vad jag ska göra med den och just nu står den bara och är ivägen, några förslag?

Ha en härlig Kristihimmelfärdsdag och ta hand om er där ute i landet!

Helena

12 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej. Ser ut och vara en stor balkong, härligt för kissen och vara där. Kanske du får plats med båda lådorna, tomatplantor är ju bra. Och så gott med egna tomater. Mysigt och äta där ute och ha färska örter så nära.
Ha en fin långhelg
Stor kram
AnnaMaria

Mimmi Hek sa...

Ett förslag på vad du kan plantera är chili. Det finns hundratals sorter att välja bland. Dom flesta finns nog förvisso från frön men jag tycker du kan pröva frö. Du är säkert inte alls så dålig trädgårdsmästare som du tror.
Ha en bra helg!

Mamma C sa...

Vilken balkong ni har. Var ju lite knasigt att inte spara alla tre murgrönorna. Men ibland gör man saker lite snabbt innan man tänker efter. Ha en bra helg.
Kram Mamma C

Vita små hjärtan sa...

Hej!
Å vilken charmig gammal låda!!!
Mysigt för kissen och vara ute o sola sig!
Kram Agnetha

Smultronlycka sa...

Hej!
Ja det blir mysigt med lite blommor på balkongen!
Förståe att Mysan trivs där :)
Trälådan är jättecharmig!
Du kan ju ha lite kryddväxter i den.
De doftar så gott!
Ha en mysig helg!
Kram Anna

Två systrar sa...

Ja, visst är den magisk, det bästa är när han släpper loss totalt på slutet i någon sorts steg som han inte gick igenom på "lektionen" hihi som en väderkvarn! Vad skönt för katten att få vara ute lite! Ha en skön lördag! Kram C

sinnlighet sa...

Godmorgon där,
Tack för Din goa kommentar på min blogg. Jag blev skitglad när jag såg att jag låg på Din blogglista och gör detsamma med Din blogg! Din blogg skall genomsökas under dagen ;) vilket jag ser fram emot. Den verkar till att göra sig förtjänt av namnet Mysigt hemma!!

Agneta

Maria/Javabönan sa...

Vilken mysig balkong ni har, förstår att katten tycker det är härligt att vara där. Får hon aldrig för sig att hoppa ut?

Här har vi växthusvärme i dag och jag snickrar ute men ska plantera lite i dag också, blommande växter bara.

Önskar dig också en härlig Kristi Flygarelånghelg! =)

Kram,
Maria

Vitt hus med svarta knutar sa...

Härligt stor balkong och vad härligt för kissen att få vara ute. Beroende på om du tänkt använda den andra lådan att plantera i eller till något helt annat...jag har en stor trälåda som jag förvarar alla mina inredningstidningar i. Det är toppen, det finns handtag på sidorna och är därför lätt att flytta på.

Trevlig helg!
Kram,
Regina

Lissboden sa...

Hej Helena!
Vad skönt att din blogg ser ut som vanligt igen. Jag blev så orolig förra gången att vi inte fick kommentera längre.
Nu ser det ut som vanligt igen.
Ni ser ut att må fint på er balkong.
Jag var just hos min Linnea som bor på söder utan balkong och det känns verkligen instängt den här årstiden.
Må så gott och jag hoppas att vi ses till sommaren!
Kram från Maria

Signe 1 sa...

Vilken söt liten kissemiss:) Trälådan är hur fin som helst!:-) Ha en fin söndag! Kramkram Sofia

Husmys sa...

Hej!
Tycker helt klart att du ska så frön, har heller inte gröna fingrar men konstigt nog lyckas jag alltid med det jag sått i mina land medans blommorna inne för det mesta ser ganska ledsna ut. Gör det tillsammans med sonen så har du en till trädgårdsmästare som blir glad när det börjar komma upp ur jorden!
Kram Anneli