söndag 14 juni 2009

Vindsfynd och mer luffarslöjd

Usch vilket väder det har varit i helgen, bara gråa moln och regn så långt ögat når. Det positiva med dåligt väder är att det blir lite tid över till pyssel, den här äggkorgen gjorde jag igår, den blev inte så rak men det är ju den första korg jag gör så jag är ändå ganska nöjd.
I dag har vi varit hemma hos lilla Ls mormor och morfar och gått igenom lite grejer som har legat på deras vind. Flera olika tapetbitar var sparade så dessa fick följa med oss hem, kan alltid vara bra till något pyssel någon gång! (Klicka på bilden så ni ser mönstret ordentligt). Jag gillar den i mitten jättemycket, den satt på väggarna i matrummet när jag var liten.
Det blev lite fler fynd från vinden men de visar jag en annan gång.
Dessa servettringar fick vi av min snälla mamma, riktigt coola tycker jag, förmodligen så blir de blåa målade vita, gillar ju kombinationen rosa och vitt. Så småningom ska jag visa en dukning med dessa servettringar. Alla ni som har antagit min dukningsutmaning har givit mig massor av inspiration så nu känner jag att det snart är dags för mig och visa en dukning själv!
Här är en bild på ett pågående projekt i luffarslöjd, detta är det enda ni får se innan det är klart!
När vi kom hem idag så satt Mysan vid balkongdörren och jamade, hon ville ut! När jag öppnade balkongdörren ändrade hon sig tvärt, det blåste storm och regnade massor så hon gick och la sig istället! Nu sover båda Mysan och lilla L så jag och min man ska sätta oss i soffan och slappa ett tag. Hoppas ni alla har haft en trevlig helg!

12 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

Visst har det varit ett trist väder men nu på söndag kvällen sprack det upp och blev fint. Jag har jobbat hela helgen så det har inte gjort så mycket faktiskt. Mest synd tycker jag om dem som tog studenten i fredags när det regnade så.

Så fint det är med trådslöjd!

Du har nåt hos mig. Kram Josefin

Lissboden sa...

God kväll i stugan!
Här har det regnat hela dagen så jag har tagit hand om lilla mamsen och hjälpt henne att få hem lite mat.
Din äggkorg är jättefin, vad pysslig du är och du hinner med en massa saker.
Tapeten påminner om vår Linnétapet i hallen. Jag tycker om den väldigt mycket men nu håller den på att bli sliten så det blir nog lite ljus färg på den under sommaren, i alla fall om jag får bestämma.
Jag håller på att fota till min webbutik men ikväll kom äldsta dottern och mågen hem på middag så jag fortsätter imorgon.
Ha en fortsatt skön kväll!
Kram från Maria

Vita små hjärtan sa...

Vad du fixar o står i. Blir ju hur fint som helst!!!
Kram Agnetha

Kristina sa...

Vad fina grejer du gör! Har själv varit hos mina föräldrar och rotat i lite gamla grejer i helgen, man blir ju helt nostalgisk.. Må väl! Kram/Kristina

Sussi sa...

Du är då en hejare på luffar slöjd!
Det blir jätte läckert...
Kul med vinds fynd.
Tingeling Sussi

Lisa sa...

Håller med dig, den tapeten i mitten är jättesöt!

Du kommer väl ihåg att utmaningen sommarSverige drar igång imorgon? Ska bli spännande att se allas syn på sommaren! :)

Kram //Lisa

Cc sa...

Du är så duktig, och har tålamod. Själv blev jag tossig när det inte blev bra. Kram

Vitt o Vältummat sa...

Den blåmönstrade tapeten har jag haft i ett tidigare liv:-) Det var längesen men jag tycker fortfarande att den är fin och aktuell.
Ha det bra
Kram/Åsa

Lilla hjärtat sa...

Äggkorgen är ju jättefin!!
Vad du är pysslig!
Ja regnet bara öser ner...det måste bli ändring nu!!

Kram A-K

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tack själv för titten...blidde sååå glad så;)

Vit som snö sa...

Så fina saker du gör! Jag blir riktigt impad Helena.
Ska iväg på jobbnu men tänkte bara säga att det finns en award hos mej till dej!
Kram Cilla

Signe 1 sa...

Men ojojoj vad duuktig du är! Äggkorgen var ju superfin och charmig, du är ju nybörjare, hello, alla är vi nybörjare i början;-)KRAM på dig! Sofia